När du beställer från oss

När du beställer varor från oss

När ditt köp har gått igenom i kassan så kommer ett auto-genererat mail att skickas ut till dig med kvittot på din beställning. Om du inte har fått ett, dubbelkolla din skräppost. Annars kontakta oss och ange ditt namn (alt. ordernummer) för beställningen till info@blomsterfriden.se


Din order behandlas

När din beställning har registrerats och betalats i vårt system så börjar vi att behandla din order. Vår ambition är att hantera alla ordrar innom 6 arbetsdagar. Beställningarna packas sedan efter principen ”äldst först”.


Under vinterhalvåret packar vi era beställningar om de innehåller temperaturkännsliga varor måndag-onsdag. Detta för att minimera risken att något paket blir liggande över helgen hos leveransföretaget. 


Behandlingstiden för din order är normalt 2–6 arbetsdagar. Leveranstiden tar sedan ytterliggare 1–3 vardagar (OBS! Detta skiljer sig mellan de olika fraktsätten).


När ditt paket har skickats från oss

Beroende på leveransalternativ (PostNord, DHL, Schenker) så tar frakten mellan ca 1–3 dagar att levereras till dig.

Vid köpa av levande växter är det alltid en stressig upplevelse för växten – den ligger i en mörk låda där den skakas om vid hanteringen av paketet och den utsätts för temperaturförändringar.

Om ditt paket har levererats till ett ombud så rekommenderar vi att du hämtar ut paketet samma dag som det har levererats till ombudet.


När du packar upp växten

Det är alltid roligt att få hem paket som man har längtat efter, det är som en liten högtid i sig självt. För att bäst lyckas med dina nya växter se till att ge dem en ordentlig chans att acklimatisera sig. Placera växten lite ljusare än vad den vanligtvis skulle vilja stå och låt den torka upp mellan vattningarna. Eftersom växten är i ett sådant skört tillstånd efter frakten så är det viktigt att den sakta men säkert får vänjas in i just ditt hem och dina vanor.


Om du har några frågor eller funderingar gällande din beställning så är du alltid varmt välkommen att kontakta oss på info@blomsterfriden.se