Fröer

vår egen frökollektion 'blomsterfridens favoriter' 

Vår mission, eller kanske vision, är att alla kan skapa sin egen blomsterdröm. Oavsett om du odlar på balkongen i stan, i din radhusträdgård eller på gården på landet är allt möjligt.  

’blomsterfridens favoriter’ har jag samlat noga utvalda kvalitetsfröer som jag vill erbjuda till rimliga priser. Samtliga fröer passar till snittblomsodling - vissa blommor lämpar sig bäst som färska, somliga som torkade och ibland är det frökapseln som efterfrågas i stället för själva blomman. Odlingsråd och skördetips för respektive frö hittas under produktbeskrivningen tillsammans med all övrig information som behövs.  Alla fröer som säljs har dokumenterad grobarhet och är noga utvalda för att passa för snittodling i det svenska klimatet. Odlingsrådet kan behöva justeras utifrån vilken odlingszon du odlar i. Kontakta oss gärna för att fråga om du behöver fler odlingsråd.


Blomsterfriden (Grogrund Göteborg AB) är godkända av jordbruksverket för att utfärda växtpass vilket är ett lagkrav vid försäljning av vissa fröer och växter inom EU.